Y-tunnuksen tarkistus

Haluan tarkistaa Y-tunnuksen oikeellisuuden:

Ohjelma tarkistaa että Y-tunnus on muodostettu oikein ja se sisältää oikeat tarkistussummat. Huom! Se ei kuitenkaan pysty kertomaan onko annettu Y-tunnus oikeasti olemassa. Voit hakea Y-tunnuksen tiedot suoraan Kauppalehden verkkopalvelusta tai hakea sitä YTJ-tietojärjestelmästä.

Mikä on Y-tunnus?

Y-tunnus eli yritys- ja yhteisötunnus on viranomaisten myöntämä tunnus, jota käytetään yritysten ja yhteisöjen yksilöimiseen. Y-tunnuksia hallinnoidaan Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) , josta ne ovat julkisesti saatavilla. Y-tunnuksessa on seitsemän numeroa, väliviiva sekä tarkistusmerkki (esim. 1234567-1). ALV-tunniste muodostetaan Y-tunnuksen pohjalta.

Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla vain yksi Y-tunnus. Valtion laitoksilla on kuitenkin omat Y-tunnuksensa. Yksityisillä elinkeinonharjoittajilla eli toiminimiyrittäjillä on myös oma henkilökohtainen Y-tunnuksensa. Se ei siirry, jos toiminimiyrittäjä myy liiketoimintansa tai muuttaa yritysmuotoa.

Lisätietoa Y-tunnuksesta

Y-tunnus ja kevytyrittäjyys

Lainsäädäntö ei tunne kevytyrittäjä-termiä, jonka takia sitä käytetään eri tavoin eri yhteyksissä ja eri palveluntarjoajilla. Esimerkiksi OP:n lanseeraamassa kevytyrittäjäpalvelussa, henkilöt ovat aina yksityisiä elinkeinonharjoittajia, joilla on oma Y-tunnus.

Kevytyrittäjyys-termin ympärille on ilmaantunut suuri joukko laskutuspalveluita, jotka tarjoavat kevytyrittäjäpalvelua, siten että henkilö laskuttaa omat työnsä ko. palvelun kautta. Osassa näistä voi valita haluaako itselleen Y-tunnuksen, jolloin toimii yksityisenä elinkeinonharjoittajana, mutta valtaosassa toimitaan ilman Y-tunnusta, jolloin on ko. laskutuspalvelun palkkalistoilla. Huomaa, että kummassakin tapauksessa tulee itse vastata YEL-vakuutuksesta, jos työtulon raja ylittyy.

Lisätietoa kevytyrittäjyydestä
Onko sinulla tarvetta monipuoliselle laskutusohjelmalle?
Testaa ohjelmaa ilmaiseksi!
Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Yhteystiedot

Tuki ja myynti
+358 45 490 5000
support@laskupiste.fi
Chat (ma-to 8:30-17 ja pe 8:30-15)
Tukisivusto (24/7)
Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
Y-tunnus: 2936138-7
Verkkolaskuosoite: 003729361387
Operaattori: Netbox Finland Oy

Laskupiste Oy on ketterä suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää samannimistä laskutusohjelmaa. Palvelullamme on yli 10000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvu jatkuu kovana. Yli 15 vuoden kokemuksemme selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat hyvän ja turvallisen palvelun käyttöösi.

Luotettava kumppani

Seuraa meitä somessa

Laskupiste™ © 2023 Laskupiste Oy