IBAN-laskuri

Haluan muuntaa vanhan tilinumeron IBAN-muotoon:

IBAN-tilinumeromuuntimen avulla voit muuntaa vanhan BBAN-tilinumeron uudempaan IBAN-muotoon.

Mikä on IBAN-numero?

IBAN (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero, jota käytetään SEPA-maksuissa BIC-koodin ohella. Suomessa IBAN otettiin käyttöön jo 2001, mutta vanhaa BBAN-tilinumeroa tuettiin pitkään sen rinnalla. Vanhemmat verkkopankit ja ohjelmat saattavat vielä tukea myös vanhaa BBAN-muotoa, mutta uudemmissa sen tuki on jo lopetettu. Tällöin apuna toimii yllä oleva tilinumeromuunnin, jolla vanhan BBAN-tilinumeron voi muuttaa IBAN-numeroksi.

IBAN-tilinumeron rakenne koostuu maakoodista (Suomessa FI), kaksimerkkisestä tarkisteesta, joka lasketaan tilinumeron ja maatunnuksen avulla, sekä itse tilinumerosta, joka on täytenollilla täydennetty oikean pituiseksi. Suomalainen IBAN numero on pituudeltaan 18 merkkiä - esimerkkinä FI1410093000123458.

Lisätietoa IBAN-tilinumerosta
Tarkista IBAN-tilinumeron rakenne
Selvitä pankki IBAN-tilinumeron perusteella

Mikä on BBAN-numero?

BBAN (Basic Bank Account Number) on maakohtainen vanha tilinumero, jota käytettiin aiemmin pankkisiirroissa. Eri mailla on omat BBAN-standardinsa jotka eivät ole yhteensopivia toistensa kanssa ja tämän takia luotiin IBAN-tilinumero standardisoimaan kansainväliset maksut. Suomessa BBAN-numerosta on luovuttu jo kokonaan ja se on korvattu IBAN-tilinumerolla, jota voidaan käyttää myös sekä koti- että ulkomaan maksuissa.

Suomalaisen BBAN-numeron (esim. 100930-123458) ensimmäiset 1-3 numeroa ovat pankin tai pankkiryhmän tunnus. Tämän jälkeen ennen väliviivaa olevat numerot kertovan pankin konttorin. Väliviivan jälkeen on asiakaskohtainen tilinumero.

Lisätietoa BBAN-tilinumerosta
Selvitä pankki BBAN-tilinumeron perusteella
Onko sinulla tarvetta monipuoliselle laskutusohjelmalle?
Testaa ohjelmaa ilmaiseksi!
Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Yhteystiedot

Tuki ja myynti
+358 45 490 5000
support@laskupiste.fi
Chat (ma-to 8:30-17 ja pe 8:30-15)
Tukisivusto (24/7)
Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
Y-tunnus: 2936138-7
Verkkolaskuosoite: 003729361387
Operaattori: Netbox Finland Oy

Laskupiste Oy on ketterä suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää samannimistä laskutusohjelmaa. Palvelullamme on yli 10000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvu jatkuu kovana. Yli 15 vuoden kokemuksemme selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat hyvän ja turvallisen palvelun käyttöösi.

Luotettava kumppani

Seuraa meitä somessa

Laskupiste™ © 2023 Laskupiste Oy