IBAN-laskuri

Haluan muuntaa vanhan tilinumeron IBAN-muotoon:

IBAN-tilinumeromuuntimen avulla voit muuntaa vanhan BBAN-tilinumeron uudempaan IBAN-muotoon.

Mikä on IBAN-numero?

IBAN (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero, jota käytetään SEPA-maksuissa BIC-koodin ohella. Suomessa IBAN otettiin käyttöön jo 2001, mutta vanhaa BBAN-tilinumeroa tuettiin pitkään sen rinnalla. Vanhemmat verkkopankit ja ohjelmat saattavat vielä tukea myös vanhaa BBAN-muotoa, mutta uudemmissa sen tuki on jo lopetettu. Tällöin apuna toimii yllä oleva tilinumeromuunnin, jolla vanhan BBAN-tilinumeron voi muuttaa IBAN-numeroksi.

IBAN-tilinumeron rakenne koostuu maakoodista (Suomessa FI), kaksimerkkisestä tarkisteesta, joka lasketaan tilinumeron ja maatunnuksen avulla, sekä itse tilinumerosta, joka on täytenollilla täydennetty oikean pituiseksi. Suomalainen IBAN numero on pituudeltaan 18 merkkiä – esimerkkinä FI1410093000123458.

Lisätietoa IBAN-tilinumerosta
Tarkista IBAN-tilinumeron rakenne
Selvitä pankki IBAN-tilinumeron perusteella

Mikä on BBAN-numero?

BBAN (Basic Bank Account Number) on maakohtainen vanha tilinumero, jota käytettiin aiemmin pankkisiirroissa. Eri mailla on omat BBAN-standardinsa jotka eivät ole yhteensopivia toistensa kanssa ja tämän takia luotiin IBAN-tilinumero standardisoimaan kansainväliset maksut. Suomessa BBAN-numerosta on luovuttu jo kokonaan ja se on korvattu IBAN-tilinumerolla, jota voidaan käyttää myös sekä koti- että ulkomaan maksuissa.

Suomalaisen BBAN-numeron (esim. 100930-123458) ensimmäiset 1-3 numeroa ovat pankin tai pankkiryhmän tunnus. Tämän jälkeen ennen väliviivaa olevat numerot kertovan pankin konttorin. Väliviivan jälkeen on asiakaskohtainen tilinumero.

Lisätietoa BBAN-tilinumerosta
Selvitä pankki BBAN-tilinumeron perusteella

Onko sinulla tarvetta monipuoliselle laskutusohjelmalle?

Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Helppokäyttöinen
Rahtikirjaohjelma
Laskupiste™-rahtikirjaohjelmalla luot standardin mukaiset rahtikirjat helposti miltä laitteelta tahansa. Kokeile kuukausi ilmaiseksi!
Lisätietoa