ALV-laskuri / arvonlisäveron laskeminen

 
Veroton hinta
Verollinen hinta
Veron määrä
Verokanta

Laskuri laskee puuttuvat arvot annettujen tietojen perusteella. Anna tiedot kahteen neljästä kentästä, jolloin laskuri laskee arvot jäljelle jääneisiin kenttiin.

Mikä on arvonlisävero ja miten se lasketaan?

Arvonlisävero on ns. kulutusvero, joka lisätään tuotteen myyntihintaan. Myyjä perii veron ostajalta myynnin yhteydessä ja tilittää sen valtiolle. Arvonlisävero on Suomen lisäksi käytössä yli 150 maassa. Suomessa se otettiin käyttöön EU-jäsenyyden myötä vuonna 1994, jolloin se korvasi entisen liikevaihtoveron.

Yleinen arvonlisäverokanta Suomessa on 24 prosenttia. Alennettu, 14 prosentin, verokanta on käytössä elintarvikkeissa, rehuissa sekä ravintola- ja ateriapalveluissa. 10 prosentin alennettu verokanta on käytössä kirjoissa, lääkkeissä, liikuntapalveluissa, elokuvanäytöksissä, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien sisäänpääsyissä, henkilökuljetuksissa, majoituspalveluissa sekä televisio- ja yleisradiotoiminnasta saaduissa korvauksissa.

Ostajalle on annettava lasku

Arvonlisäverovelvollisen myyjän on annettava ostajalle lasku, joka sisältää arvonlisäverolaissa määritellyt laskumerkinnät. Jotta ostaja voi vähentää ostoihinsa sisältyvän arvonlisäveron, tulee hänellä olla ostamastaan tavarasta tai palvelusta myyjän antama lasku tai muu laskuna toimiva tosite.

Lisätietoa arvonlisäverosta ja sen laskemisesta
Onko sinulla tarvetta edulliselle laskutusohjelmalle?
Testaa Laskupistettä ilmaiseksi!
Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Yritys

Täysin suomalainen asiantuntijaorganisaatio Laskupiste-palvelun takana

Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
etunimi.sukunimi@laskupiste.fi

Yli 15 vuoden kokemus selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä useiden vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat osaavan kumppanin ja hyvän palvelun.

© 2020 Laskupiste Oy