ALV-laskuri / arvonlisäveron laskeminen

 
Veroton hinta
Verollinen hinta
Veron määrä
Verokanta

Laskuri laskee puuttuvat arvot annettujen tietojen perusteella. Anna tiedot kahteen neljästä kentästä, jolloin laskuri laskee arvot jäljelle jääneisiin kenttiin.

Mikä on arvonlisävero?

Arvonlisävero on ns. kulutusvero, joka lisätään tuotteen myyntihintaan. Myyjä perii veron ostajalta myynnin yhteydessä ja tilittää sen valtiolle. Arvonlisävero on Suomen lisäksi käytössä yli 150 maassa. Suomessa se otettiin käyttöön EU-jäsenyyden myötä vuonna 1994, jolloin se korvasi entisen liikevaihtoveron.

Arvonlisäverokannat Suomessa

Yleinen arvonlisäverokanta Suomessa on 24 prosenttia. Alennettu, 14 prosentin, verokanta on käytössä elintarvikkeissa, rehuissa sekä ravintola- ja ateriapalveluissa. 10 prosentin alennettu verokanta on käytössä kirjoissa, lääkkeissä, liikuntapalveluissa, elokuvanäytöksissä, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien sisäänpääsyissä, henkilökuljetuksissa, majoituspalveluissa sekä televisio- ja yleisradiotoiminnasta saaduissa korvauksissa.

Ostajalle on annettava lasku

Arvonlisäverovelvollisen myyjän on annettava ostajalle lasku, joka sisältää arvonlisäverolaissa määritellyt laskumerkinnät. Jotta ostaja voi vähentää ostoihinsa sisältyvän arvonlisäveron, tulee hänellä olla ostamastaan tavarasta tai palvelusta myyjän antama lasku tai muu laskuna toimiva tosite.


Lisätietoja
Wikipedia - Arvonlisävero
Verohallinto - Arvonlisäverokantojen muutos 1.1.2013
Verohallinto - Arvonlisäverokantojen muutos 1.7.2010
Onko sinulla tarvetta monipuoliselle laskutusohjelmalle?
Testaa ohjelmaa ilmaiseksi!
Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Yhteystiedot

Tuki ja myynti
+358 45 490 5000
support@laskupiste.fi
Chat (ma-to 8:30-17 ja pe 8:30-15)
Tukisivusto (24/7)
Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
Y-tunnus: 2936138-7
Verkkolaskuosoite: 003729361387
Operaattori: Netbox Finland Oy

Laskupiste Oy on ketterä suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää samannimistä laskutusohjelmaa. Palvelullamme on yli 10000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvu jatkuu kovana. Yli 15 vuoden kokemuksemme selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat hyvän ja turvallisen palvelun käyttöösi.

Luotettava kumppani

Seuraa meitä somessa

Laskupiste™ © 2023 Laskupiste Oy