ALV-laskuri / arvonlisäveron laskeminen

Veroton hinta
Verollinen hinta
Veron määrä
Verokanta
Laskuri laskee puuttuvat arvot annettujen tietojen perusteella. Anna tiedot kahteen neljästä kentästä, jolloin laskuri laskee arvot jäljelle jääneisiin kenttiin.

Mikä on arvonlisävero?

Arvonlisävero on ns. kulutusvero, joka lisätään tuotteen myyntihintaan. Myyjä perii veron ostajalta myynnin yhteydessä ja tilittää sen valtiolle. Arvonlisävero on Suomen lisäksi käytössä yli 150 maassa. Suomessa se otettiin käyttöön EU-jäsenyyden myötä vuonna 1994, jolloin se korvasi entisen liikevaihtoveron.

Arvonlisäverokannat Suomessa

Yleinen arvonlisäverokanta Suomessa on 24 prosenttia. Alennettu, 14 prosentin, verokanta on käytössä elintarvikkeissa, rehuissa sekä ravintola- ja ateriapalveluissa. 10 prosentin alennettu verokanta on käytössä kirjoissa, lääkkeissä, liikuntapalveluissa, elokuvanäytöksissä, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien sisäänpääsyissä, henkilökuljetuksissa, majoituspalveluissa sekä televisio- ja yleisradiotoiminnasta saaduissa korvauksissa.

Ostajalle on annettava lasku

Arvonlisäverovelvollisen myyjän on annettava ostajalle lasku, joka sisältää arvonlisäverolaissa määritellyt laskumerkinnät. Jotta ostaja voi vähentää ostoihinsa sisältyvän arvonlisäveron, tulee hänellä olla ostamastaan tavarasta tai palvelusta myyjän antama lasku tai muu laskuna toimiva tosite.

Onko sinulla tarvetta monipuoliselle laskutusohjelmalle?

Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Helppokäyttöinen
Rahtikirjaohjelma
Laskupiste™-rahtikirjaohjelmalla luot standardin mukaiset rahtikirjat helposti miltä laitteelta tahansa. Kokeile kuukausi ilmaiseksi!
Lisätietoa