Mikä on IP-osoitteeni?

  

IPv6:  

Mikä IP-osoite on?

IP-osoite on tietokoneen tai mobiililaitteen yksilöimiseen käytetty osoite. Yläpuolella näkyvä IP-osoitteesi on laitteesi julkinen osoite, joka ei välttämättä ole laitteesi yksilöity osoite vaan esim. langattoman reitittimesi, ADSL-modeemisi tai yrityksesi palomuurin ulospäin näkyvä osoite. Tällöin ko. laitteessa on kytkettynä NAT-tila, jolloin kaikilla ko. laitteeseen kytketyillä laitteilla on sama julkinen, nettiin näkyvä, IP-osoite. NAT on kotikäytön lisäksi erittäin yleinen yritysverkoissa, joissa yhden julkisen IP:n takana saattaa olla tuhansia tietokoneita ja muita verkkolaitteita.

Mikä yläpuolella näkyvä IPv6 -osoite on?

Se kertoo, että laitteestasi näkyy ulospäin sekä vielä yleisesti käytössä olevan IPv4-protokollan mukainen osoite, että uuden IPv6-protokollan mukainen osoite. Normaalissa netinkäytössä tämä ei yleensä aiheuta ongelmia, mutta jos käytät jotain IP-suojattua palvelua, voi olla että molemmat IP-osoitteet pitää määrittää sallituksi.

Mikä on IPv6-protokolla?

Nykyinen IPv4-protokolla mahdollistaa neljä miljardia julkista IP-osoitetta. Vapaiden IP-osoitteiden saatavuus on aiheuttanut ongelmia jo pitkään ja näihin ongelmiin on luotu esim. yläpuolella mainittu NAT, jonka avulla yritysten tms. sisäverkoissa voi olla tuhansia laitteita, joilla ei ole omaa julkista IP-osoitetta ja jotka eivät tällöin vähennä vapaiden IPv4-osoitteiden määrää. Teknologian kehittymisen (mm. IoT-laitteiden) myötä IPv4-osoitteet tulevat kuitenkin loppumaan jossain vaiheessa ja tähän on avuksi kehitetty jo vuonna 2012 julkaistu IPv6-protokolla, joka tarjoaa 340 sekstiljoonaa (340 · 1036) IP-osoitetta, jolloin ei ole pelkoa niiden loppumisesta. Jos yläpuolella näkyvän IP-osoitteen lisäksi ei näy erillistä IPv6-osoitetta, tarkoittaa että ulospäin näkyvällä laitteellasi ei ole käytössä uutta IPv6-osoitetta.

Lisätietoa IP-osoitteesta (v4)
Lisätietoa IPv6-protokollasta
Lisätietoa NAT-osoitteenmuunnoksesta
Onko sinulla tarvetta monipuoliselle laskutusohjelmalle?
Testaa ohjelmaa ilmaiseksi!
Testaa helposti vaikka Gmail- tai Facebook- tunnuksellasi. Voit testata palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka jälkeen alkaen 0 € / kk.

Yhteystiedot

Tuki ja myynti
+358 45 490 5000
support@laskupiste.fi
Chat (ma-to 8:30-17 ja pe 8:30-15)
Tukisivusto (24/7)
Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
Y-tunnus: 2936138-7
Verkkolaskuosoite: 003729361387
Operaattori: Netbox Finland Oy

Laskupiste Oy on ketterä suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää samannimistä laskutusohjelmaa. Palvelullamme on yli 10000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvu jatkuu kovana. Yli 15 vuoden kokemuksemme selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat hyvän ja turvallisen palvelun käyttöösi.

Luotettava kumppani

Seuraa meitä somessa

Laskupiste™ © 2023 Laskupiste Oy