Maksuvalvonta ja perintä

Maksuvalvonta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys pyrkii varmistamaan, että sen laskut maksetaan ajallaan. Maksuvalvonta on tärkeä osa yrityksen taloushallintoa, koska myöhässä maksetut laskut voivat heikentää yrityksesi maksuvalmiutta ja rahoitusasemaa.

Maksuvalvonnan perusperiaatteet

Maksuvalvontatoimenpiteisiin kuuluvat muun muassa maksuvaatimusten lähettäminen, puhelimitse tai sähköpostitse tapahtuva maksuvalvonnan hoitaminen sekä perintätoimenpiteet, kuten maksuvaatimuslaskujen lähettäminen, maksusuunnitelmien tekeminen ja perintätoimiston käyttö. Maksuvalvonnan avulla yritys voi minimoida maksuviiveiden vaikutukset. Maksuvalvonta voi myös vähentää asiakassuhteiden riskejä, koska myöhässä maksetut laskut voivat vaikuttaa negatiivisesti asiakkaan ja yrityksen väliseen luottamukseen.

 

Laskupisteen automaattinen maksuvalvonta

Laskupiste tarjoaa mahdollisuuden ottaa käyttöön automaattiset maksumuistutukset. Tämän palvelun avulla, yrityksen ei tarvitse itse seurata aktiivisesti laskujen maksuja. Palvelu hakee automaattisesti pankkiyhteyttä käyttäen tiedon maksetuista laskuista ja lähettää muistutukset tarvittaessa. Jos maksua ei ole suoritettu ajallaan, lähetetään ensin (näin halutessa) ystävällinen, ilmainen muistutus joko tekstiviestinä tai sähköpostilla. Tämä voidaan määrittää lähetettävän vaikka kaksi päivää eräpäivän jälkeen. Maksullinen muistutus/muistutukset voidaan määrittää lähetettävän tämän jälkeen lain mukaisen ajan päästä. Jos muistutuksista huolimatta laskua ei makseta, se voidaan lähettää automaattisesti perintään.

 

Certumin maksuvalvonta- ja rahoituspalvelu

Laskupiste tekee yhteistyötä Certumin kanssa, joka tarjoaa Laskupisteeseen integroitua maksuvalvonta- ja perintäpalvelua. Tämän palvelun avulla yritysten ei tarvitse huolehtia maksuvalvonnasta ja perinnästä, sillä kaikki hoidetaan automaattisesti taustalla. Palvelun hinta on erittäin kilpailukykyinen, alkaen vain 0,65€ per lasku. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää laskurahoituspalvelua, jonka kautta voi saada osan ulkona olevista laskuista vastaavan summan tilille jo vaikka samana päivänä. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä yrityksille, jotka haluavat parantaa kassavirtaansa ja vähentää maksuviiveiden riskiä.

Ilmainen
Tarjoustyökalu
Laskupiste™-tarjoustyökalulla luot näyttävät tarjoukset helposti ja niiden pohjalta laskut kätevästi napin painalluksella.
Lisätietoa