Sähköpostilla tulleen laskun mukana tulevan virtuaaliviivakoodin avulla laskujen maksu on yhtä helppoa kuin viivakoodinlukijan kanssa. Tällöin ei tarvita muutamaa kymppiä maksavaa viivakoodinlukijaa vaan käytetään useimmille tietokoneen käyttäjille tuttua copy/paste (kopioi/liitä) -toimintoa. Eli suoraan sähköpostista tai sähköpostin liitteenä tulevasta, yleensä PDF-muotoisesta, tiedostosta kopioidaan virtuaaliviivakoodi ja liitetään se verkkopankissa viivakoodille tarkoitettuun kenttään.

Virtuaaliviivakoodi sisältää samat tiedot kuin normaali viivakoodi, eli saajan tilinumeron, euromäärän, eräpäivän sekä viitenumeron, jolloin laskun maksajan tehtäväksi jää saajan nimen antaminen. Laskujen maksu viivakoodin avulla onnistuu yleisesti verkkopankeissa. Alla linkkejä eri verkkopankkeihin:

Aito Säästöpankki
Aktia
Danske Bank
Handelsbanken
Lähitapiola
Nordea
Osuuspankki
S-pankki
Ålandsbanken

Pikaohjeet virtuaaliviivakoodin käyttöön

  1. Maalaa sähköpostissa tai esim. PDF-tiedostossa oleva virtuaaliviivakoodi
  2. Paina Ctrl + C tai vaihtoehtoisesti klikkaa hiiren oikean puoleisella napilla ja valitse ”Kopioi”
  3. Avaa uuden maksun luonti verkkopankissasi ja valitse aukeavalta sivulta viivakooditoiminto
    Esim. Nordeassa ”Lue viivakoodi”
  4. Liitä virtuaaliviivakoodi aukeavaan kenttään klikkaamalla kenttää ja painamalla Ctrl + V tai vaihtoehtoisesti klikkaa hiiren oikean puoleisella napilla ja valitse ”Liitä”
  5. Sulje viivakooditoiminto, jollei se sulkeudu automaattisesti, jonka jälkeen maksun tiedoissa pitäisi olla täytettynä saajan tilinumero, euromäärä, eräpäivä sekä viitenumero.

 

Virtuaaliviivakoodi ja Laskupiste-laskutusohjelma

Laskupisteessä voit määrittää, liitetäänkö sähköpostilla lähetettävään laskuun virtuaaliviivakoodi. Tämän asetuksen avulla helpotat asiakkaidesi laskujen maksua ja parannat asiakastyytyväisyyttäsi. Jos et ole vielä Laskupisteen käyttäjä, pääset kokeilemaan palvelua rekisteröitymällä tästä.

Laskupisteen ilmaisosiossa voit testata virtuaaliviivakoodin luontia.