Kirjanpitäjä voi käyttää Laskupistettä avukseen useilla eri tavoilla. Jos on tarve nähdä ainoastaan myynti-, suoritukset- ja myyntisaatavat -raportit, niin tällöin asiakas voi asettaa nämä lähtemään automaattisesti aina kuukauden ensimmäisenä päivänä kirjanpitäjän sähköpostiosoitteeseen. Tämä onnistuu laittamalla automaattilähetyksen päälle palvelun asetuksissa (”Omat tiedot” – ”Asetukset” – ”Lähetä myyntiraportti automaattisesti”).

Tällöin kirjanpitäjän ei tarvitse olla Laskupisteen käyttäjä, mutta jos hän on, niin hän voi määrittää ko. asetuksen keskitetysti kaikille asiakkailleen kohdasta (”Omat tiedot” – ”Asetukset” – ”Lähetä asiakkaiden raportit”). Ko. toiminto vaatii, että kirjanpitäjälle on annettu valtuutukset ko. asiakkaiden tietoihin – kts. alta.

Jos taas on tarve päästä näkemään yksittäiset laskut sekä tositteet, niin tällöin kirjanpitäjälle voi antaa valtuutuksen nähdä ko. tiedot. Jos asiakas käyttää jo Laskupistettä, voi hän kutsua kirjanpitäjänsä käyttämään palvelua ja valtuuttaa samalla hänet näkemään laskutustietonsa. Tämä onnistuu palvelussa kohdasta ”Omat tiedot” – ”Valtuutukset” – ”Kutsu kirjanpitäjä”. Jos asiakas ei vielä käytä Laskupistettä, voi kirjanpitäjä kutsua asiakkaansa käyttämään palvelua ja antamaan hänelle samalla valtuudet laskutustietoihin. Tämä onnistuu kirjanpitäjällä kohdasta ”Omat tiedot” – ”Valtuudet” – ”Lähetä valtuutuspyyntö”.

Kirjanpitäjä voi tarvittaessa myös luoda laskuja asiakkaansa puolesta. Tämä vaatii, että asiakas antaa kirjanpitäjälleen normaalia laajemmat valtuudet. Automaattisesti luoduilla valtuuksilla on ainoastaan lukuoikeus, mutta kirjoitusoikeuden sekä halutessaan oikeudet muihin Laskupisteen osioihin, voi antaa palvelussa kohdassa ”Omat tiedot” – ”Valtuutukset”, klikkaamalla kirjanpitäjän nimeä ja valitsemalla käyttöoikeudet, jotka haluaa antaa kirjanpitäjälleen.

Laskupiste on tilitoimistoille ilmainen, jos sitä käytetään vain asiakkaiden tietojen hakuun ja hallintaan. Jos tilitoimisto hoitaa sillä oman laskutuksensa, on se silloin saman hintainen kuin muillekin käyttäjillemme. Kts. hinnasto.

Jos sinulla on kysyttävää kirjanpitäjän liittymää koskien, laita viestiä meille osoitteeseen support@laskupiste.fi.