Mobiilikäyttöistä laskutusohjelmaa voit tarvita useissa eri tilanteissa. Voit olla asiakkaalla, työmaalla käymässä, reissussa tai jossain muualla tietokoneen ulottumattomissa ja lasku pitäisi saada luotua saman tien. Syitä voi olla useita, mutta yleisesti ottaen mitä nopeammin saat laskun lähetettyä, sitä nopeammin saat maksun tilillesi.

Tässä auttaa mobiilikäyttöinen laskutusohjelma. Alla on eritelty ohjelman toteutustapaan pohjaavat vaihtoehdot, joista ensimmäisestä ei ole juuri varteenotettavia suomalaisia vaihtoehtoja ja toiseenkaan ei ihme kyllä montaa vaihtoehtoa löydy.

NATIIVI MOBIILISOVELLUS

Natiiveja mobiilisovelluksia ei juuri löydy suomenkielisenä ja vielä vähemmän suomalaisten yritysten tekeminä. Ulkomaisella mobiililla laskutusohjelmalla et esim. voi lähettää verkkolaskuja tai postituksia (ainakaan kotimaan hinnoilla) eikä se muutenkaan sovi parhaalla mahdollisella tavalla Suomen markkinoille ja lainsäädäntöön.

Parhaiten natiivi mobiilisovellus toteutustekniikkana soveltuu peleihin, jotka vaativat parasta mahdollista suorituskykyä tai sovelluksiin, jotka käyttävät sellaisia mobiililaitteiden rajapintoja, joihin PWA-sovelluksesta ei pääse käsiksi, esim. NFC-lähimaksua.

PWA WEB-SOVELLUS

Natiivit mobiilisovellukset ovat pikku hiljaa menettämässä jalansijaa Progressive Web App eli PWA termin mukaisille responsiivisille web-sovelluksille. PWA-sovellusten hyvänä puolena on, ettei sovellusta tarvitse erikseen ladata mobiililaitteelle sovelluskaupasta, vaan se voidaan asentaa samalla kun käyttää sovellusta, kts. alla. Koska samaa web-sovellusta käytetään kaikilla alustoilla, sovelluksen käyttökokemus on sama riippumatta käytetystä laitteesta ja käyttöjärjestelmästä.

PWA-sovellusten päivitys on äärimmäisen helppoa mobiilisovelluksiin verrattuna, sillä niitä ei tarvitse erikseen päivittää. Kun avaat PWA-sovelluksen seuraavan kerran, se päivittyy täysin automaattisesti ja sinulla on aina uusin versio sovelluksesta käytössä. Tämä helpottaa myös sovellusten kehitystä ja sovelluksesta voidaan tuoda uusia versioita huomattavasti nopeammalla aikataululla, kuin olisi mahdollista sovelluskaupasta ladattujen sovellusten kohdalla.

LASKUPISTE MOBIILIKÄYTÖSSÄ

Laskupiste on ollut jo pitkään responsiivinen (eli se skaalautuu eri kokoisille päätelaitteille) ja nyt viimeisessä versiossaan se päivitettiin yksinkertaiseksi PWA-sovellukseksi. Saatamme jatkossa tuoda Laskupisteseen muita PWA-ominaisuuksia, kuten esim. push notifikaatit muistutuksista ja ajastettujen laskujen pohjalta luoduista laskuista.

Meillä on paljon käyttäjiä, jotka käyttävät palveluamme mobiilisti joko silloin tällöin tai pääsääntöisesti. Havahduimme kuitenkin vasta hiljattain siihen, ettei käyttöliittymämme ollut aivan optimaalinen kännykkäkäytössä. Tämän takia kävimmekin käyttöliittymämme läpi kokonaisuudessaan Samsung Galaxy S6 sekä iPhone X -puhelimilla ja korjasimme kaikki löytämämme ongelmat sekä parantelimme useita muita kohtia paremmin kännyköillä toimiviksi.

Alla kuvia Laskupisteestä iPhone X -puhelimella käytettäessä

Markus lisää kuvia tähän!

NÄIN ASENNAT LASKUPISTEEN KOTIVALIKKOON / ALOITUSNÄYTTÖÖN / TYÖPÖYDÄLLE

Laskupiste on toteutettu siten, että voit asentaa sen kotivalikkoosi sekä iOS- että Android-laitteilla sekä Windows-tietokoneilla. Tämän avulla Laskupiste on nopeampi käynnistää ja se avautuu koko näyttöön, jolloin sovellukselle jää enemmän tilaa, kun esim. selaimen osoitepalkki piilotetaan. Alla ohjeet, kuinka saat lisättyä Laskupisteen kotivalikkoon omalla mobiililaitteellasi/tietokoneellasi.

iOS / Safari (iPhone / iPad)

Kirjaudu Laskupisteeseen mobiililaitteellasi ja klikkaa ”nuoli ylös” -ikonia. Valitse toiselta riviltä ”Lisää kotivalikkoon”, määritä haluamasi nimi ja valitse lopuksi ”Lisää”. Tämän jälkeen Laskupiste on avattavissa kotivalikostasi.

Android / Chrome

Kirjaudu Laskupisteeseen mobiililaitteellasi ja klikkaa … -ikonia ja valitse aukeavasta valikosta ”Lisää aloitusnäyttöön”, määritä haluamasi nimi ja valitse lopuksi ”Lisää”. Tämän jälkeen Laskupiste on avattavissa aloitusnäytöstäsi.

Windows / Chrome

Kirjaudu Laskupisteeseen Chrome-selaimella ja klikkaa … -ikonia ja valitse aukeavasta valikosta ”Lisää työkaluja” – Lisää työpöydälle…”, määritä haluamasi nimi ja valitse lopuksi ”Lisää”. Tämän jälkeen Laskupiste on avattavissa työpöydältäsi.

 

Laskupiste toimii myös mobiililaitteilla!