Laskupiste

Laskupiste™-käyttäjätutkimus 2023

90,9 % suosittelee!
Palvelua on helppo käyttää 3,55 / 4
Asiakaspalvelu toimii hyvin 3,52 / 4
Olen ollut tyytyväinen palveluun 3,52 / 4

Laskutusohjelman versio 6.3.5

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.3.5 korjausversioon.

Bugikorjaukset

Jos asiakkaalle oli määritetty laskutus- ja toimitusosoite ja jos ko. asiakkaalle tulostettiin tai lähetettiin lähete, muutti järjestelmä toimitusosoitteen laskutusosoitteen paikalle. Jos ko. asiakkailla laskutus- ja toimitusosoite on ollut sama, ei näiden kohdalla ole ongelmaa, mutta pahimmassa tapauksessa, jos lasku on tulostettu tai lähetetty lähetteen tulostuksen jälkeen, niin tällöin laskulle on tulostunut toimitusosoite laskutusosoitteen sijaan.

Ongelma koskee reilusti alle prosenttia käyttäjistämme ja tulemme lähettämään heille kaikille sähköpostia ongelmasta, jossa kerromme mitä asiakkaita ongelma koskee ja kuinka ongelman voi korjata. Ko. asiakkaat tulee käydä läpi muokkaus-ikkunassa ja varmistaa, että laskutus- ja toimitusosoite ovat oikein. Lopuksi kun asiakkaan tallentaa, korjaantuu myös taustalla oleva osoitteen linkitysongelma. Ongelma on ollut jo pitkään olemassa, mutta koska meillä ei ole ollut siitä tietoa, emme ole sitä myöskään voineet korjata. Tänään saimme vihdoin tiedon ongelmasta eräältä käyttäjältämme, jonka jälkeen teimme korjausversion pikavauhtia. Kiitokset Raunolle ongelman raportoinnista! Pahoittelut kaikille, joita ongelma koskee!


Markus Kettunen / Laskupiste / 21. helmikuuta 2019


Laskutusohjelman versio 6.3.4

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.3.4 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Asiakasnumero-otsikko tulostui suomeksi englannin- ja ruotsinkielisille laskuille. Kiitokset Annelle ongelman raportoinnista!
 • Pienessä osassa pankkimaksuista, joilla pidennettiin käyttöoikeutta, ei käyttöoikeus päivittynyt maksun onnistuneen suorittamisen jälkeen. Korjasimme ongelmalliset maksut heti kun sellaisen huomasimme. Pahoittelut vielä käyttäjillemme, jotka ette päässeet heti luomaan uusia laskuja maksun suorittamisen jälkeen. Jatkossa maksua ei pääse maksamaan pankissa, jos sen alustus ei ole täysin onnistunut.
 • Jos tuotteiden CSV-tuonti sisälsi uusia tuotekategorioita, ne piti tuoda kaksi kertaa, jotta tuotekategoria päivittyi oikein tuotteelle
 • Jos tuotteiden CSV-tuonti ei sisältänyt tuotteiden alv-prosentteja, aiheutti tämä epämääräisen virheilmoituksen. Jatkossa kerrotaan, että tuotetta ei voi tuoda, jos sille ei ole määritetty alv-prosenttia.


Markus Kettunen / Laskupiste / 8. tammikuuta 2019


Laskutusohjelman versio 6.3.3

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.3.3 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Standard-tasolta ei pystynyt siirtymään Basic-tasolle ja jos yritti, ei tämän jälkeen päässyt enää kirjautumaan palveluun ennen kuin asiakaspalvelumme korjasi käyttäjän tiedot
 • Asiakkaita ei ole voinut tuoda CSV-tiedostosta asiakasnumeron lisäyksen jälkeen. Jatkossa käytetään joko CSV-tiedoston sisältämää asiakasnumeroa tai generoidaan automaattisesti uusi asiakasnumero.


Markus Kettunen / Laskupiste / 5. tammikuuta 2019


Laskutusohjelman versio 6.3.2

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.3.2 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Osassa 12.12.2018 klo 9:15 - 17:15 lähetyistä sähköpostilaskuista on ollut ongelma, joka estää laskun avaamisen ko. sähköpostissa olevan linkin kautta. Yhdellä virtuaalipalvelimellamme olleen ongelman takia, se ei ole onnistunut tallentamaan kopiota PDF-tiedostosta, jonka takia sitä ei voi ladata sähköpostissa olevan linkin kautta.
  • Ongelma koskee n. 30 kauttamme lähetettyä sähköpostia ja olemme infonneet ongelmasta laskujen lähettäjiä. Ongelman pystyy korjaamaan lähettämällä ko. laskun uudelleen, jolloin uudessa sähköpostissa olevan linkin kautta lasku on ladattavissa. Jos epäilet, että lähettämässäsi laskussa on ko. ongelma, voit tarkistaa sen klikkaamalla palvelussa laskun sivulla "Laskun lähetystiedot (sähköpostitse)" -otsikon alla olevan lähetysrivin Liite-sarakkeessa olevaa kuvaketta. Jos lasku avautuu, asia on kunnossa, mutta jos se ei avaudu, tulee ko. lasku lähettää uudelleen.
  • Jos Pro-tason käyttäjillä on ollut ongelmia liitteiden kanssa kyseisenä aikana, niin ne ovat johtuneet tästä samasta ongelmasta.
  • Itse ongelma on korjattu 12.12.2018 klo 17:15, mutta tämä korjausversio estää samanlaajuisen ongelman syntymisen jatkossa. Pahoittelut kaikille, joita ongelma koski!


Markus Kettunen / Laskupiste / 13. joulukuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.3.1

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.3.1 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Käyttäjillä, joilla oli kohtuullisen paljon tarjouksia, tarjouslista muuttui todella hitaaksi 6.3.0 päivityksen jäljiltä. Ko. päivitys lisäsi listaan laskutuspäivä-sarakkeen, josta nyt jouduimme hitausongelmien takia luopumaan. Tämän ongelman takia palvelun käytössä oli hitautta tänään välillä 11:18 - 11:52. Pahoittelut kaikille, joita palvelun hidastelu hankaloitti. Samassa yhteydessä nopeutimme tarjouslistauksen hakua puolella aiemmasta ennen 6.3.0 versiota olleesta. Lisäämme laskutuspäivä-sarakkeen mahdollisesti myöhemmin, kunhan varmistamme, ettei se aiheuta enää samanlaista hidastelua.


Markus Kettunen / Laskupiste / 9. marraskuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.3.0

Palveluun on tehty taas suurempi versiopäivitys uuden 6.3.0 version myötä. Isoimpina uusina ominaisuuksina tarjouksen pilkkominen useaksi laskuksi, taulukkoraporteissa käytetyn aikavälin valintakomponentin vaihtaminen sekä uusi asiakaskohtainen raportti, josta on mahdollista ladata myös Excel-tiedosto kotitalousvähennysraporttia varten.

Tässä versiossa toimme myös takaisin muunnellun version palvelun alkuaikoina olleista suosittelubonuksista. Tästä jouduimme aikoinaan luopumaan ottaessamme käyttöön ulkoisen kirjautumispalvelun. Nyt ko. ongelma on selätetty ja jatkossa annamme suosittelujen kautta rekisteröityneistä käyttäjistä joko ilmaista käyttöaikaa tai ilmaisia laskuja riippuen siitä, millä käyttötasolla suosittelija on. Standard-tasolla yhdestä rekisteröityneestä käyttäjästä saa kaksi viikkoa ilmaista käyttöaikaa, Pro-tasolla yhden ja Basic-tasolla saa jokaisesta neljä ilmaista laskua. Eli nyt vain suosittelemaan Laskupistettä (löytyy esim. "Omat tiedot" - "Suosittelut" - "Toiminnot" - "Suosittele Laskupistettä") ja hankkimaan tästä itselleen ilmaista käyttöä sekä viemään yli 6000 rekisteröityneen käyttäjän palveluamme seuraavalla tasolle!

Päivitys sisälsi myös suuren määrän muita isompia ja pienempiä uusia ominaisuuksia, joista tärkeimpinä asiakasnumeron lisääminen asiakkaalle, toistuvan laskun luominen laskun pohjalta sekä maksumuistutuksiin ja huomautuskuluihin toteutetut parannukset.

Uudet ominaisuudet

 • Uusi asiakaskohtainen raportti, jossa valitaan haluttu asiakas, jolle raportti tehdään
  • Löytyy kohdasta "Raportit" - "Asiakkaat" - "Asiakaskohtainen myynti"
  • Raportti on mahdollista ladata myös Excel-muodossa, jolloin siihen lisätään tietoja (yrityksen nimi ja Y-tunnus sekä asiakkaan nimi ja osoitetiedot), joita voidaan käyttää esim. kotitalousvähennystä varten tehtävässä raportissa.
 • Asiakasnumeron lisäys asiakkaan tietoihin.
  • Nykyisille asiakkaille on generoitu asiakasnumerot luontijärjestyksessä alkaen numerosta 100 (jotta kaikki asiakkaat ovat haettavissa hakutoiminnon kautta myös asiakasnumerolla)
  • Asiakasnumero näkyy jatkossa laskuissa, tarjouksissa ja "Myynti asiakkaittain" -raportissa
  • Asiakasnumerolla on mahdollista hakea sivun yläosan hakutoiminnolla
 • Taulukkoraportteihin vaihdettu aikavälin poimintakomponentti, joka mahdollistaa raportin aikavälin määrittämisen tarkemmin halutuille päiville
 • Tuotesivulle lisätty myyntiraportti, josta näkee ketkä ovat ostaneet tuotetta saman tyylisesti kuin asiakassivulla. Ko. myyntiraportista pääsee helposti asiakassivulle ja asiakkaan myyntiraportista jatkossa helposti tuotesivulle.
 • Asiakasryhmäsivulle näkyviin ko. ryhmälle luodut ryhmälaskut sekä mahdollisuus liikkua ryhmän ja ryhmälaskun välillä
 • Laskun pohjalta voi jatkossa luoda toistuvan laskun
  • Tämä onnistuu laskusivulla valitsemalla "Lisätoiminnot" - "Luo toistuva lasku"
 • Mahdollisuus pilkkoa lasku osiin, kun ne luodaan tarjouksesta, ja määrittää osille prosenttiosuudet tarjouksen kokonaissummasta. Samalla luotujen laskujen kuvauskenttään tulee tieto osasta tyyliin Osamaksu 1/3.
 • Laskulle lisätyt huomautuskulut on jatkossa mahdollista poistaa helposti laskusivulta kohdasta "Lisätoiminnot" - "Poista muistutuskulut"

Muutokset

 • Suosittelun kautta rekisteröityneestä käyttäjästä annetaan jatkossa (3.11. jälkeen tehdyistä suositteluista) suosittelijalle Standard-tasolla kaksi viikkoa ja Pro-tasolla viikko ilmaista käyttöaikaa
  • Suositellulle rekisteröityneelle käyttäjälle annetaan kaksi viikkoa normaalia pidempi kokeilujakso
  • Basic-tason käyttäjä saa jokaisesta suosittelun kautta rekisteröityneestä käyttäjästä neljä ilmaista laskua
  • Lisätietoja suosittelusta FAQ-osiosta "Miten suosittelu toimii?" -otsikon alta
 • Kokonaismyynti-raporttiin lisätty tieto laskun tyypistä / hyvityslaskusta
  • Excelissä hyvityslaskun tyyppinä näkyi aiemmin laskun tyyppi (esim. Myynti), mutta jatkossa sen kohdalla näkyy Hyvityslasku
 • Kokonaismyynti-Excelissä pitkät lasku- ja viitenumerot näkyvät jatkossa suoraan kokonaislukuina eivätkä exponenttimuodossa
 • Yksikköihin lisätty juoksumetri, jm
 • Lisätty tarjoukset-listaukseen uusi sarake laskutuspäivästä (päivästä, jolloin tarjouksesta on luotu lasku/laskut)
 • Jos maksetuksi merkitystä laskusta on aiemmin lähetetty maksumuistus, niin jatkossa siitä on mahdollista tulostaa/lähettää ko. maksumuistus. Tällöin ei pääse muokkaamaan maksumuistutuksen tietoja, vaan maksumuistutus tulostuu samoilla tiedoilla, kuin se on viimeksi luotu.

Bugikorjaukset

 • Alikäyttäjille, vaikka näillä olisi ollut oikeudet kunnossa, ei näytetty palvelun etusivulla avoimia muistutuksia, osasuorituksia, varastohälytyksiä eikä erääntyneitä laskuja. Kiitokset Tarjalle ongelman raportoinnista!
 • Suora linkki palvelun tietylle sivulle ohjasi kirjautumisen jälkeen aina etusivulle. Jatkossa kirjautumisen jälkeen avataan haluttu sivu.


Markus Kettunen / Laskupiste / 3. marraskuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.2.1

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.2.1 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Käyttäjä, jolla oli ulkomainen Y-tunnus, ei voinut maksaa palvelun uusia käyttötasomaksuja

Muutokset

 • Kasvatettu laskurivin nimikkeen/tarkenteen maksimipituutta 255 merkistä 512 merkkiin


Markus Kettunen / Laskupiste / 8. lokakuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.2.0

Laskupisteen hinnoittelumallia muutettiin ja samalla julkaistiin pääasiassa hinnoittelumallin vaatimia muutoksia sisältävä uusi 6.2.0 versio palvelusta. Tämän lisäksi versio sisältää pieniä parannuksia ja bugikorjauksia.

Uudet ominaisuudet

 • Asiakassivulla voi jatkossa klikata sähköpostiosoitetta avatakseen sähköpostiohjelman sekä puhelinnumeroa soittaakseen siihen. Tämän lisäksi asiakkaan tai rahtikirjan osoitetta klikatessa aukaistaan Google Maps ko. osoitteessa. Kiitokset Asmolle hyvistä käytettävyyttä, erityisesti mobiililaitteilla, parantavista kehitysideoista!
 • Lisätty rahtikirjalistaukseen tieto siitä, onko rahtikirjaa laskutettu. Kiitokset Annelle hyvästä kehitysideasta!
 • Mahdollisuus merkitä laskuja maksetuksi etusivun oikeassa palkissa olevasta listauksesta klikkaamalla pientä ruksia päiväyksen vieressä

Muutokset

 • Muutettu hinnoittelumallia siten, että Standard- ja Pro-tasoilla käyttöaikaa ostetaan jatkossa etukäteen, jolloin sitä voi ostaa kerralla pidemmäksi aikaa
  • Kun käyttöaika loppuu, voi käyttötasoa vaihtaa halutessaan Standard- ja Pro-tasojen välillä tai siirtyä Basic-tasolle
  • Standard-tasolta on mahdollista milloin vain päivittää Pro-tasolle maksamalla ainoastaan erotus Standard-tasoon nähden
 • Lisätty uusi laskupohjainen Basic-taso, joka mahdollistaa todella edullisen palvelun käytön käyttäjillemme, jotka luovat vain muutamia laskuja kuukaudessa. Basic-tasolla laskun luonti maksaa euron kappale
  • Basic-tasolta on mahdollista päivittää myöhemmin tarpeen vaatiessa Standard tai Pro-tasolla
 • Rahtikirjalistauksen haku on jatkossa puolet nopeampi kuin aiemmin

Bugikorjaukset

 • Jos maksumuistutuksen tekstikenttä oli liian pitkä, ei muistutuksen luonti onnistunut eikä tästä annettu kunnollista virheilmoitusta käyttäjälle. Kentän maksimipituutta on nostettu 255 merkistä -> 1024 merkkiin ja jatkossa annetaan selkeä ilmoitus liian pitkästä kuvaus-kentästä.
 • Jos loi uuden alikäyttäjän ilman käyttöoikeuksia, käyttäjän tietoja ei voinut muokata enää tämän jälkeen
 • Jos tuotteelle oli määrittänyt jonkin muun yksikön tyypin kuin kpl ja meni uudelleen muokkaamaan tuotetta, oli yksikön tyyppi muuttunut takaisin kpl:eeksi. Kiitokset Stefanille ongelman raportoinnista!


Markus Kettunen / Laskupiste / 1. lokakuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.1.1

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.1.1 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Jos yritti kirjautumatta (tai jos sessio oli vanhentunut) avata Laskupistettä suoralla linkillä, aukesi vain tyhjä sivu, eikä käyttäjää ohjattu kirjautumissivulle. Jatkossa käyttäjä ohjataan kirjautumissivulle. Kiitokset Annikalle ongelman raportoinnista!
 • Kun oli tulostamassa maksumuistutusta ja klikkasi maksumuistutus-ikkunassa "Jatka" -nappia, selain esti oletuksena maksumuistutuksen avaamisen ja selaimesta piti sallia ponnahdusikkunat, jotta maksumuistutuksen sai tulostettua. Jatkossa kun painetaan "Jatka" -nappia, tallennetaan maksumuistutuksen tiedot, jonka jälkeen napiksi muuttuu "Tulosta". Kun tätä nappia sitten painaa, selain ei enää kohtele sitä ponnahdusikkunana vaan suostuu aina avaamaan maksumuistutuksen.
 • Jos valitsi yli 25 laskua kerralla tulostettavaksi, tulostus ei onnistunut liian pitkän url-osoitteen takia. Jatkossa samaa ongelmaa ei tule, vaikke tulostaisi Pro-tasolla olevan maksimin - 50 laskua.


Markus Kettunen / Laskupiste / 19. elokuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.1.0

Palveluun on tehty suurempi versiopäivitys uuden 6.1.0 version myötä. Isoimpana uutena ominaisuutena kyselytutkimuksessamme toivomuslistan kärkeen noussut viivästyskorkolaskujen luonti. Toiminnon avulla maksumuistutuksiin ei tarvitse enää itse lisätä huomautuskuluja ja viivästyskorkoja vaan palvelu lisää ne puolestasi.

Päivitys sisälsi myös suuren määrän muita isompia ja pienempiä uusia ominaisuuksia, joista tärkeimpinä asiakkaiden jakaminen yritys- ja henkilöasiakkaisiin sekä kyselytutkimuksessa esiin noussut laskurivien järjestäminen.

Uudet ominaisuudet

 • Asiakkaiden jakaminen yritys- ja henkilöasiakkaisiin
  • kaikista asiakkaista, joille oli määritetty Y-tunnus on tehty yritysasiakkaita ja kaikki muut on määritetty henkilöasiakkaiksi. Ko. arvoa voi käydä tarvittaessa muuttamassa asiakkaan muokkaus-ikkunassa.
  • Y-tunnus tai vaihtoehtoisesti VAT-tunnus on pakollinen tieto yritysasiakkaalle
 • Viivästyskorkolaskujen luonti
  • Kun tulostat tai lähetät maksumuistutuksen, aukeaa ensin uusi ikkuna, jossa on muokattavissa oletusarvoilla täytetyt tiedot mm. maksumuistutuksen numero sekä viivästyskorko
  • Asetuksiin on lisätty oletus muistutuskulu henkilöasiakkaalle sekä yritysasiakkaalle
  • Viivästyskoroista ja huomautusmaksuista tulleet tulot ovat näkyvillä uudessa Rahoitus- ja korkotuotot -raportissa, joka löytyy kohdasta "Raportit" - "Tulot" - "Rahoitus- ja korkotuotot". Ko. tiedot näkyvät myös lasku-sivulla laskurivien alapuolella.
  • Katso lisätietoja FAQ-osiosta otsikon "Miten luon maksumuistutuksen?" alta
 • Laskurivien järjestäminen
  • Aiemmin laskurivit tulostuivat aina luontijärjestyksessä
  • Koskee myös ryhmälaskun, ajastetun laskun, toistuvan laskun, tarjouksen ja rahtikirjan rivejä
 • Kokonaismyynnin sekä suorituksien Excel-raportteihin lisätty laskun tyyppi, esim. "Rakennusalan käänteinen arvonlisävero"
 • Ajokirjauksen kopiointi
  • Kopioi kaikki kentät alkuperäiseltä ajokirjaukselta ja tämän lisäksi luo ajokirjaukselle uuden numeron, asettaa ajokirjauksen päivämääräksi kyseisen päivän, asettaa matkamittarin alkulukeman ko. ajoneuvon matkamittarilukemaan ennen ajokirjausta ja loppulukeman laskee ajokirjauksen pituuden perusteella
 • Asiakasryhmien haku pikahaulla
 • Toimitusosoitteen voi jatkossa kopioida laskutusosoitteesta. Toiminto on käytettävissä ainoastaan, kun toimitusosoitteen osoite-kenttä on tyhjä. Kiitokset Akille kehitysideasta!
 • Kuitin voi jatkossa lähettää sähköpostilla vaikka se olisi luotu käteisasiakkaalle taikka asiakkaalle ei olisi määritetty sähköpostiosoitetta. Tällöin sähköpostiosoite tulee antaa lähetyksen yhteydessä.

Bugikorjaukset

 • Kun laskua lähetetään, palvelu hakee automaattisesti Apixista tiedon, onko laskua mahdollista lähettää verkkolaskuna. Jos tämä haku epäonnistui, niin laskua ei ollut mahdollista tämän jälkeen lähettää edes sähköpostilla. Jatkossa vaikka ko. haku epäonnistuisi, niin lasku on kuitenkin mahdollista lähettää söhköpostilla.
 • Sähköpostilaskujen lähetysosoitteen vaihtaminen ei onnistunut uusilta käyttäjiltä
 • Asiakaslistauksen viennissä, CSV-tiedostosta jäi puuttumaan laskutus- ja toimitusosoitteiden ensimmäinen rivi. Kiitokset Paulille ongelman raportoinnista!
 • Jos syötti liian pitkän arvon tarjouksen toimitusehdot -kenttään, ei tarjouksen luonti onnistunut eikä virheestä annettu kunnon virheilmoitusta
 • Muutamassa kentässä, joissa kentän klikkaus avasi kalenterin, suljettu kalenteri ei auennut enää uudelleen toisella klikkauksella
 • Kommentti-, muistutus- ja osasuorituslistaukset eivät toimineet kunnolla mobiilinäytöillä, jolloin osa tiedoista ei ollut luettavissa
 • Pääkäyttäjä ei voinut muokata vanhojen alikäyttäjien käyttäjätunnusta ja/tai salasanaa. Kiitokset Rikulle ongelman raportoinnista!
 • Laskun pankkisiirto-osion "Tililtä nro;" korjattu muotoon "Tililtä nro". Kiitokset Kimmolle ongelman raportoinnista!
 • Jos laskun merkitsi maksetuksi kokonaisuudessaan menneisyydessä, suoritukset-raportissa sen maksupäivänä näkyi päivä, jolloin se merkittiin maksetuksi, eikä oikea maksupäivä. Muissa raporteissa maksupäivä näkyi oikein. Kiitokset Andersille ongelman raportoinnista!
 • Laskua luotaessa asiakasryhmälle asetettua maksuehtoa ei otettu huomioon eräpäivää laskettaessa

Muutokset

 • Asiakkaan valinnassa ja ylämenun haussa näytetään jatkossa myös asiakkaan toinen nimi, jos tämä on määritetty. Tämän lisäksi, jos löytyy toinen käyttäjä täysin samalla nimellä, nimen perässä näytetään sähköpostiosoite suluissa.
 • Ajokirjaus-sivulla näytetään jatkossa ajokirjaukseen liittyvät lokitiedot
 • Asetuksissa jaettu muistutusajan ja viivästyskoron oletusasetukset omiksi arvoikseen henkilö- ja yritysasiakkaille
 • Asetuksissa voi määrittää, jos haluaa lisätä tuotenumeron näkymään laskuille ja tarjouksille. Kiitokset Antille kehitysideasta!
 • Laskulla ja maksumuistutuksella ollut "Laskun päivämäärä" otsikko vaihdettu muotoon "Päivämäärä", jolloin sama otsikko sopii myös maksumuistutuksen päivämäärälle, joka jatkossa näytetään ko. kohdassa aiemman laskun päivämäärän sijaan.
 • Maksumuistutukseen lisätty tieto alkuperäisestä eräpäivästä
 • Poistettu ryhmälaskulta viivästyskorko, sillä se riippuu jatkossa siitä onko kyseessä henkilö- vai yritysasiakas. Kun ryhmälaskusta luodaan laskut, lisätään viivästyskorot tässä vaiheessa asiakastyypin mukaan.


Markus Kettunen / Laskupiste / 5. elokuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.0.4

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.0.4 versioon.

Muutokset

 • Asiakastietojen tuonti csv-tiedostosta toiminto osaa nykyään myös muokata asiakastietoja. Aiemmin se loi aina uusia asiakkaita, mutta jatkossa se osaa myös päivittää niitä
  • Olemassa oleva yritysasiakas tunnistetaan vertaamalla Y-tunnusta ja nimeä
   • Jos usealla yritysasiakkaalla on sama Y-tunnus ja nimi, ei tämän tietoja voida tuoda csv-tiedostosta
  • Olemassa oleva henkilöasiakas tunnistetaan vertaamalla nimeä
   • Jos usealla henkilöasiakkaalla on sama nimi, ei tämän tietoja voida tuoda csv-tiedostosta
 • Asiakastietojen lataus csv-tiedostona lataa jatkossa kaikki samat tiedot asiakkaista, jotka on mahdollista tuoda Laskupisteeseen csv-tiedostosta
  • Tämän avulla on mahdollista muokata kerralla kaikkia asiakastietoja, esim. Excelissä, jonka jälkeen muutokset on mahdollista ladata takaisin Laskupisteeseen "Tuo useita asiakkaita kerralla" -toiminnon avulla
  • Lisätietoja FAQ-osiosta "Miten tuon olemassa olevat asiakkaani?" ja "Miten voin muokata usean asiakkaan tietoja kerralla?" -otsikoiden alta

Bugikorjaukset

 • Jos toi uusia asiakkaita csv-tiedostosta, näitä ei kiinnitetty mihinkään asiakasryhmään ja tämän takia uutta asiakasta ei voinut avata.


Markus Kettunen / Laskupiste / 7. kesäkuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.0.3

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.0.3 versioon.

Uudet ominaisuudet

 • Yksittäinen asiakastieto on jatkossa mahdollista ladata GDPR:n mukaisesti koneluettavassa muodossa (JSON). Lataa nappi löytyy asiakassivulta "Asiakastiedot" -otsikon vierestä.
  • Tiedosto sisältää asiakkaan perustiedot, laskutus- ja toimitusosoitteet sekä kommentit ja muistutukset, jotka voivat sisältää GDPR:n mukaista henkilötietoa

Muutokset

 • Viitteenne -kenttää ei aiemmin viety verkkolaskun mukana. Päivitimme käyttämämme Finvoice-viestin 1.3 version mukaiseksi ja lisäämme viitteenne -kentän tiedot jatkossa BuyerReferenceIdentifier -kenttään Finvoice-sanomalle
 • Yläosan viestikenttä, joka näytetään esim. kun lasku luodaan tai lähetetään sähköpostilla, peitti sivun yläosan koko leveydeltään. Tämän takia pikalinkkejä ei voinut käyttää ennen kuin viestin poisti tai odotti, että se poistui automaattisesti. Jatkossa ko. viesti-ikkuna näytetään näytön oikeassa yläreunassa, ja se vie ainoastaan tarvitsemansa leveyden tilaa näytöstä.

Bugikorjaukset

 • Tuotteen lokitiedot haettiin useammassa paikassa turhaan, jolloin jos tuotteeseen sisältyi paljon lokitietoja, hidasti haku ko. toimintoja turhaan. Näitä toimintoja olivat mm. tuotteen lisäys laskulle sekä tuotteen muokkaus-ikkunan lataus.


Markus Kettunen / Laskupiste / 21. toukokuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.0.2

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.0.2 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Tuotetta lisätessä tai muokatessa tuotteen tarkennetta ei voinut muokata, jos tarkenteen tyyppinä oli tekstikenttä. Kiitokset Matille ongelman raportoinnista!
 • Tuotteen muokkauksessa lukujen desimaalierottimena käytettiin oletuksena pistettä, vaikka myös pilkkua pystyi käyttämään. Jatkossa oletuksena käytetään pilkkua.
 • Osasuorituksen muokkauksessa lukujen desimaalierottimena käytettiin oletuksena pistettä, vaikka myös pilkkua pystyi käyttämään. Jatkossa oletuksena käytetään pilkkua.


Markus Kettunen / Laskupiste / 6. toukokuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.0.1

Laskupiste-laskutusohjelma on päivitetty uuteen 6.0.1 korjausversioon.

Bugikorjaukset

 • Harvoissa tapauksissa laskun tulostus/lataaminen ei toiminut 6.0.0 versiossa tehdyn taustapalvelukirjaston päivityksen jälkeen
 • Etusivun graafi latautui hitaasti, koska erääntyneet laskut haettiin ennen sitä. Jatkossa ne haetaan samaan aikaan eikä graafi pääse enää latautumaan erääntyneiden laskujen päälle. Samalla erääntyneiden laskujen hakua nopeutettiin huomattavasti.

Muutokset

 • Käyttäjien toiveesta jatkossa kukkaroon on mahdollista siirtää maksimissaan 500 euroa aiemman 100 euron sijaan. Huomatkaa, että kuten aiemmin, kukkarosta ei ole mahdollista siirtää rahaa takaisin itselleen, joten sinne tulee siirtää maksimissaan sen verran, kuin aikoo palvelussa käyttää rahaa.
 • Internet Explorer ja Edge -selaimilla, tuotetta muokatessa sen hinnassa ja muutamassa muussa, mahdollisesti desimaaliluvun sisältävässä kentässä, ei voinut käyttää pilkkua desimaalierottimena vaan ainoastaan pistettä. Syynä oli, että ko. kentät oli määritetty numerotietoa sisältäviksi kentiksi, jotta mobiiliselaimet osaisivat avata niiden kohdalla automaattisesti numeronäppäimistön. Internet Explorer ja Edge -selaimet eivät kuitenkaan osaa käsitellä tällöin kenttiä oikein ja tämän takia kentät piti muuttaa takaisin normaaleiksi tekstikentiksi.


Markus Kettunen / Laskupiste / 1. toukokuuta 2018


Laskutusohjelman versio 6.0.0

Laskupisteen suurin päivitys sitten viime vuoden heinäkuun julkaistiin tänään version 6 myötä. Isoimmat uudet ominaisuudet ovat uudet asiakasryhmät sekä niihin pohjautuvat ryhmälaskut, laskurivin tarkenteen tyypin valinta sekä GDPR:n mukainen mahdollisuus poistaa omat tiedot palvelusta.

Samalla päivitimme käyttöliittymässä ja taustapalvelussa käytettyjä kirjastoja uusimpiin mahdollisiin versioihin. Tämän lisäksi vaihdoimme laskurivin nimikkeen valinnassa käytetyn komponentin toiseen, myös mobiililaitteilla tuettuun, komponenttiin, jonka toiminnallisuuteen teimme myös muita parannuksia.

Uudet ominaisuudet

 • Asiakasryhmät
  • Asiakasryhmälle voi määrittää alennusprosentin sekä maksuehdon. Asiakasryhmiä voi hallinnoida kohdassa "Asiakkaat" - "Asiakasryhmät".
  • Kaikki asiakkaat kuuluvat aina johonkin asiakasryhmään. Oletuksena asiakkaat kuuluvat ryhmään nimeltä Oletusryhmä, jonka nimeä on mahdollista muuttaa ryhmän tiedoissa.
  • Asiakkaan voi siirtää toiseen ryhmään muokkaamalla asiakkaan tietoja
 • Ryhmälaskut
  • Mahdollisuus luoda ryhmälaskuja asiakasryhmille esim. jäsen- tai osallistumismaksuja varten
  • Ryhmälaskusta voi generoida laskut kaikille ryhmän jäsenille
  • Ryhmälaskun voi lähettää sähköpostitse kerralla kaikille asiakkaille, joille on määritetty sähköpostiosoite
  • Ryhmälaskusta voi tulostaa kaikki laskut yhteen pdf-tiedostoon, jos ryhmälasku sisältää max. 50 laskua
  • Kyseessä on Pro-tason ominaisuus. Pro-tason hinnoittelu on muuttunut vähän aikaa sitten ja on nykyään myös laskumääräperusteinen hinnan ollessa 0 - 20 €/kk. Lisätietoa hinnastostamme.
 • Asetuksiin voi lisätä tiedon onko tuotteen/laskurivin tarkenteen tyyppi oletuksena teksti- vaiko päivämääräkenttä. Kiitokset Valterille kehitysehdotuksesta!
  • Oletuksena arvo on tekstikenttä
  • Tarkenteen tyypin voi määrittää myös tuotekohtaisesti, jos kaikki tuotteet eivät käytä samantyyppistä tarkennetta
  • Jos tuotteen tarkenteen tyypiksi valitsee päivämäärän, voi oletusarvoksi valita laskurivin lisäyspäivän, laskun päivämäärän tai tyhjän kentän
   • Jos valitsee laskurivin lisäyspäivän, lisätään nykyinen päivä, kun laskurivi lisätään
   • Jos valitsee tyhjän, niin tällöin tarkenne jää oletuksena tyhjäksi, mutta kenttään voi valita päivämäärän poimimalla kalenteri-ikkunasta
  • Asetuksiin on mahdollista lisätä myös laskurivin nimikkeen ja tarkenteen väliin tuleva välimerkki, joka on oletuksena välilyönti
 • Mahdollisuus määrittää oletus alennusprosentti asiakkaalle, joka lisätään automaattisesti jokaiselle uudelle laskuriville ko. asiakkaalle. Tätä ei käytetä ryhmälaskun yhteydessä vaan siinä käytetään mahdollisesti asiakasryhmälle asetettua alennusprosenttia.
 • Mahdollisuus ottaa verkkolaskujen ja postitusten duplikaattitarkastus pois päältä asetuksista, jolloin voidaan kiertää ongelma muistutuslaskun lähetyksessä, silloin kun alkuperäisen laskun jälkeen ei ole lähetetty toista verkkolaskua tai postitusta. Tällöin duplikaattitarkastus kohdistuu edelliseen laskuun ja koska muistutuslaskussa on sama laskun numero, ei Apix ota sitä tällä hetkellä vastaan, jos duplikaattitarkastus on päällä.
  • Asetus löytyy kohdasta "Omat tiedot" - "Asetukset" - "Verkkolaskut" - "Estä duplikaattitarkastus verkkolaskujen ja postitusten lähetyksessä"
 • Jatkossa käyttäjätili on mahdollista poistaa myös itse kohdasta "Omat tiedot" - "Käyttäjätili" - "Poista käyttäjätili". Ko. toiminto poistaa käyttäjätilin kokonaisuudessaan, sisältäen kaiken siihen liittyvän tiedon, joka on mahdollista poistaa. Toiminto poistaa myös mahdolliset alikäyttäjät, eikä sitä ole mahdollista peruuttaa. Käyttäjätilin voi poistaa ainoastaan yrityksen pääkäyttäjä (= rekisteröitynyt käyttäjä) eikä tiliä ole mahdollista poistaa alikäyttäjätunnuksella. Aiemmin käyttäjätili oli mahdollista poistaa ainoastaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Bugikorjaukset

 • Viivakoodi oli niin pienellä fontilla, että se aiheutti ongelmia osassa viivakoodilukijoista, varsinkin jos lasku oli tulostettu mustesuihkutulostimella tarkemman lasertulostimen sijaan
 • Jos laskun vastaanottajalla on muu kuin suomalainen tilinumero, viivakoodia ei luoda tällaiselle laskulle - ei myöskään virtuaaliviivakoodia
 • Matkakulun info-ikonissa kulun luonti- ja muokkauspäivä jäivät tyhjiksi
 • Joissain harvoissa tapauksissa, kun laskulle lisäsi tuotteen, jäi nimike-kenttä tyhjäksi vaikka muut tuotteen tiedot näytettiin onnistuneesti
 • Tarjouksen hylkäys ei toiminut. Kiitokset Ramille ongelman raportoinnista!
 • Osa Myyntisaatavat-taulukon sarakkeista ei järjestynyt oikein
 • Aiemmin jos laskulle oli lisännyt saman tuotteen useampaan kertaan ja määrittänyt jollekin näistä eri nimen, niin laskua muokatessa kaikilla näkyi sama nimi - laskulla nimet näkyivät kuitenkin oikein. Jatkossa nimet näkyvät oikein myös muokkausikkunassa.

Muutokset

 • Muutettu nimikkeen valinnassa/lisäämisessä käytetty komponentti uuteen, joka mahdollistaa nimikkeen helpomman hakemisen ja lisäämisen myös mobiililaitteilla.
  • Jos laskurivillä olevan tuotteen nimeä muokkaa laskun muokkaus-ikkunassa, jatkossa valintalistassa näkyy muutetun nimen lisäksi myös muut tuotetiedot, kuten tuotenumero ja hinta. Aiemmin nämä muut tiedot poistuivat näkyvistä, jolloin saattoi jäädä kuva, että vaihtoi laskurivin nimikkeen kokonaan eikä vain antanut uutta nimeä laskurivillä olevalle tuotteelle. Erona näissä on, että jos laskurivillä olevalle tuotteelle määrittää oman nimen laskulle, se näkyy tuotekohtaisissa raporteissa kuitenkin alkuperäisellä nimellään.
  • Jatkossa jos luo uuden tuotteen laskun luonnin yhteydessä, tämä tulee valittavaksi myös muiden laskurivien valintalistoihin. Aiemmin tämä tuli valittavaksi ainoastaan juuri luodun laskurivin sekä sen jälkeen luotujen laskurivien valintalistoihin.
  • Huom! Aiemmin nimikkeen lisäys tapahtui tab/sarkain -näppäimellä, mutta uuden komponentin myötä tämä on muuttunut. Nyt kun olet kirjoittamassa kenttään, nimikkeen lisäys tapahtuu klikkaamalla hiirellä 'Lisää "Kirjoittamasi teksti"' -valintaa tai valitsemalla ko. valinta nuolinäppäimillä ja painamalla enter -näppäintä tai jos kyseessä on ainoa valinta, pelkästään painamalla enter -näppäintä. Tab-näppäintä ei ole suurimmassa osassa mobiililaitteista ja tämän takia tässä uudessa komponentissa sen sijaan käytetään enter-näppäintä.
 • Laskua ei voinut lähettää sähköpostilla, jos asiakkaalle ei ollut määrittänyt sähköpostiosoitetta. Jatkossa käyttäjä pääsee sähköpostin lähetys -ikkunaan ja jos määrittää käsin vastaanottajan sähköpostiosoitteen, niin tällöin sähköpostin lähetys on mahdollista vaikka asiakkaalle ei olisi määritetty sähköpostiosoitetta.
 • Jatkossa asiakassivulta voi luoda suoraan laskun ja kuitin lisäksi, tarjouksen, toistuvan laskun sekä rahtikirjan.
 • Käyttöliittymässä asiakkaan nimen kohdalla näytetään jatkossa myös asiakkaan nimen toinen kenttä, jos se vain on määritetty. Kiitokset Asmolle kehitysideasta!
 • Päivitetty aloitusvelho kokonaisuudessaan
  • Jatkossa aloitusvelhossa täytyy antaa ainoastaan käyttäjän etu- ja sukunimi sekä tarvittavat yritystiedot
  • Muutettu aloitusvelhoa siten, että ensimmäistä asiakasta ja laskua ei tarvitse luoda, jotta saa sen suljettua
  • Aloitusvelho luo rekisteröityneelle käyttäjälle automaattisesti testiasiakkaan sekä -tuotteen, jotta palvelun käytön aloitus on helpompaa
 • PDF raporteissa ollut tilauskone.com -teksti poistettu
 • Käyttäjän nimi on jaettu kahteen kenttään, etunimeen ja sukunimeen. Suurimmalla osalla kirjautumispalveluiden (Google, Microsoft, Facebook) kautta rekisteröityneillä käyttäjillä nimi on automaattisesti jaettu kahteen osaan. Muilla käyttäjillä aiemmin määritetty koko nimi on jatkossa etunimi-kentässä, josta toivommekin käyttäjiemme käyvän jakamassa sen näihin kahteen kenttään kohdassa "Omat tiedot" - "Käyttäjätili".

Muuta

 • Lisätty uusia kysymyksiä vastauksineen FAQ-osioon sekä päivitetty muutamia vanhentuneita vastauksia.


Markus Kettunen / Laskupiste / 28. huhtikuuta 2018


|

Yhteystiedot

Tuki ja myynti
+358 45 490 5000
support@laskupiste.fi
Chat (ma-to 8:30-17 ja pe 8:30-15)
Tukisivusto (24/7)
Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
Y-tunnus: 2936138-7
Verkkolaskuosoite: 003729361387
Operaattori: Netbox Finland Oy

Laskupiste Oy on ketterä suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää samannimistä laskutusohjelmaa. Palvelullamme on yli 10000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvu jatkuu kovana. Yli 15 vuoden kokemuksemme selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat hyvän ja turvallisen palvelun käyttöösi.

Luotettava kumppani

Seuraa meitä somessa

Laskupiste™ © 2023 Laskupiste Oy