Huomasimme ohimennen, että Laskupiste-laskutusohjelman historian aikana palvelullamme on luotu jo yli 200 000 laskua. Tästä innostuneena haimme tietokannastamme vähän muutakin mielenkiintoista statistiikkaa, joista alla lisää.

Laskujen statistiikkaa

Laskuja on tosiaan luotu se 200 000 kappaletta ja näiden yhteenlaskettu summa on n. 190 miljoonaa euroa, jolloin keskimääräisen laskun summa on 950 euroa. Suurimmat laskut ovat summaltaan 300 000 euron kieppeillä ja pienimmät euron luokkaa. Kaikilla 200 000 laskulla on yhteensä vähän alle 500 000 laskuriviä, jolloin laskulla on keskimäärin 2,5 laskuriviä. Muutamalla laskulla on ollut yli 100 laskuriviä, mutta jopa puolella laskuista on ainoastaan yksi laskurivi.

Palvelussamme luodaan reilusti yli 5000 laskua kuukaudessa ja näistä yli 1000 lähetetään verkkolaskuna joka kuukausi. Verkkolasku on lähes 100% varma tapa toimittaa lasku asiakkaalle. Seurantahistoriamme aikana kauttamme on lähetetty n. 50 000 (laskua, tarjousta ja rahtikirjaa) sähköpostia ja näistä on varmuudella avattu n. 45 000 kappaletta, eli 90%. Viime päivityksen yhteydessä toimme käyttöön toisen sähköpostien lähetysosoitteen, jonka avulla pyrimme nostamaan tätä prosenttia entisestään.

Tarjoukset, sähköpostit yms.

Tarjouksia, joita on voinut luoda huomattavasti vähemmän aikaa kuin laskuja, on luotu tähän mennessä 5000 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu summa on n. 27 miljoonaa. Keskiarvoksi muodostuu tällöin 5400 euroa. Se on yli viisinkertainen laskun keskimääräiseen summaan verrattuna ja siitä näkeekin hyvin, että tarjoustyökalua käyttävät palvelussamme enimmäkseen isommat asiakkaamme. Tarjouksista on luotu laskuja 7 miljoonan edestä.

Rekisteröityneitä käyttäjiä meillä on jo yli 7000 ja näistä tuhatkunta on rekisteröitynyt viimeisen vuoden aikana. Laskupiste pitää tarkkaa, käyttäjien itsensäkin näkemää, lokia, siitä mitä palvelussa tapahtuu ja näitä lokirivejä on kertynyt jo yli 2,7 miljoonaa.

26.11.2017 julkaistun päivityksen jälkeen kaikki sähköpostilla lähetetyt tiedostot (laskut, tarjoukset, rahtikirjat) ja 9.4.2019 jälkeen kaikki postituksena tai verkkolaskuna lähetetyt tiedostot on tallennettu talteen luotettavaan Amazonin S3 -tiedostopalveluun. Tiedostoja on tallennettu jo 60 000 ja näiden yhteiskoko on hieman alle 5 Gigatavua.

Muina tietoina mainittakoon, että ajopäiväkirjaamme on käyttänyt yli 200 käyttäjää ja kilometrejä on kirjattu sen kautta yli 1,5 miljoonaa. Asiakkaidemme tuoterekistereissä on yli 70 000 tuotetta 9000 eri tuoteryhmässä.

Erilaiset tarpeet

Kuten ylläolevista tiedoista hyvin näkee, Laskupisteellä on hyvin erilaisia käyttäjiä ja erilaisia käyttötarpeita. Isoimmat asiakkaamme vaihtavat useita miljoonia vuodessa ja luovat satoja laskuja kuukaudessa, kun taas pienimmät luovat vain muutaman laskun vuodessa. Pyrimme kuitenkin kehittämään palveluamme kaikille sopivaksi ja tähän olemme saaneet myös kiitettävästi apua teiltä käyttäjiltämme kehitystoiveidenne muodossa.

Lopuksi vielä vähän tietoa taustajärjestelmästämme, joka vastaa selaimen tekemiin pyyntöihin keskimäärin 200 millisekunnin sisällä. Taustapalvelinten keskimääräinen prosessorikuormitus on vain 0,4 prosentin luokkaa ja tietokantapalvelun 1,5 prosentin luokkaa. Näiden lukujen perusteella uusia käyttäjiä voi tulla vaikka 10 kertaa enemmän eikä palvelu siitä suuremmin välittäisi. Ja Amazonin tarjoamassa AWS-ympäristössä lisätehoa saadaan tarvittaessa vain muutamalla klikkauksella.

Kiitokset siis teille kaikille ja laitetaan statistiikat lentoon!