Laskupiste

Asiakastarina: Ninna Varjus | Salliva

7. kesäkuuta 2018 | Laskupiste

Olen Ninna Varjus - yrittäjä ja perheenäiti Lempäälästä. Teen työkseni ruokavalioita ja ravintovalmennusta sekä pidän painonhallintaryhmiä ja luentoja. Olen perustanut yritykseni Salliva kesällä 2016 ja toimin yksinyrittäjänä. Yritykseni kotitoimisto sijaitsee Lempäälässä ja tapaan asiakkaita mm. heidän kotonaan tai yhteistyöyrityksiltä vuokratuissa toimitiloissa. Luentoja pidän etupäässä asiakkaan tiloissa. Lisäksi ravintovalmennusta teen WhatsApp -sovelluksella, kuten uusin palveluni Salliva Isosisko. Ruokavalioita on tällä hetkellä neljä eri vaihtoehtoa. Salliva painonhallinta on nimeltään Valintoja Hetkessä ja Salliva Isosisko ravintovalmennus on uusin palveluni. Luentojen aiheet suunnitellaan asiakkaan toiveen mukaan, mutta aiheena voi olla esimerkiksi: Hyvinvointia Hyvästä Ruoasta. Olen koko ajan kehittänyt Sallivan palveluita mm. asiakkailta saadun palautteen perusteella. Olen kasvattanut yritykseni ja osaamiseni tietoisuutta pienin askelin, joka on usein se oikea tie myös ravinto- ja painonhallinta-asioissa.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Yrittäjäksi päätyminen on monen asian summa. Lähipiirissä on ollut yrittäjiä, kun isän äidillä oli aikoinaan Valokuvaamo Uudessakaupungissa. Äitini piti puolestaan lounaskahvilaa lähes 20 vuotta Forssassa. Lisäksi veljeni ja kälyni ovat yrittäjiä. Olen joskus sanonut, “Minusta ei ainakaan yrittäjää ikinä tule!” ja tässä sitä nyt ollaan. Minulla oli aikanaan vakituinen työpaikka, josta jäin vuoden 2011 alussa äitiyslomalle esikoisen synnyttyä. Sitten palasin kahden ekan lapsen välissä töihin vajaaksi puoleksi vuodeksi. Kun kolmas lapsi syntyi, mietimme yhdessä mieheni kanssa tulevaisuutta - minkälaista elämää haluamme perheenä elää? Aloin miettimään yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona, miten voin yhdistää mielekkäällä tavalla perhe-elämän ja työn?

Yrittäjäksi ryhtyminen sai vahvistusta, kun tekemäni ensimmäinen Salliva -ruokavalio ystävälle tuotti haluttua tulosta. Sain myös kannustavaa palautetta yrittäjäkurssilta ja TE -keskuksessa asioidessa. Ja itse uskon omaan liikeideaan, niin se antaa uskoa tulevaisuuteen.

Miksi valitsit Tilauskoneen laskutusohjelmaksesi?

Yrityksen ​perustamisvaiheessa etsin paljon tietoa yrittämisestä ja siihen liittyvistä asioista netistä. Kävin myös yrittäjäkurssin, joten siihen liittyvän liiketoimintasuunnitelman tekemisessä piti miettiä yritykseen liittyviä asioista. Yksi asia oli, miten hoidan yrityksen laskutuksen? Löysin paljon eri vaihtoehtoja netistä ja tein hyvin taustatyötä ennen kuin valitsin yritykselleni Tilauskoneen. Tilauskoneen valitsin muiden joukosta, siksi että siinä sai yrityksen logon näkyviin laskulle, lasku näytti selkeältä, palvelu oli sopivan hintainen ja se on kotimainen.

Mitä mieltä olet Tilauskoneesta ja miten se soveltuu yrityksellesi?

Olen ollut erittäin tyytyväinen Tilauskone -laskutusohjelmaan. Se tekee asiakkaalle selkeän laskun ja on minulle nopea ja helppo käyttää. Lisäksi saan laskutusohjelmasta helposti kuukausiraportit kirjanpitäjälle. Kukkaron käyttö on myös hyvä ja helppo palvelu. Toki Tilauskoneessa on paljon myös palveluita, joita en tässä vaiheessa tarvitse, mutta katsotaan tulevaisuudessa?

Yksinyrittäjänä hoidan yritykseni kaikki asiat itse kirjanpitoa lukuunottamatta. Tilauskonetta käyttäessä ei tarvitse paljoa käyttää työaikaa laskujen tekemiseen ja siksi se soveltuukin todella hyvin yritykselleni. Helppous ja nopeus korostuvat, kun teen kaikki myyntilaskut ohjelman avulla. Laskut lähetän sitten asiakkaan sähköpostiin. Lisäksi tulostan ohjelmasta myyntilaskujen koonnit kirjanpitäjälle kolmen kuukauden välein.

Vinkkisi muille yrittäjille?

Tuntuu pieneltä jutulta, mutta itse ainakin saatan luoda mielikuvan yrityksestä myös saadun laskun perusteella. Jos lasku on kovin yksinkertaistettu ja/tai vaikeaselkoinen, niin se ei anna yrityksestä välttämättä sitä hyvää kuvaa, jota itse haluan yrityksestäni viestittää. Alkavana yrittäjänä olen itse yrittänyt toimia näin: Otan itse asioista selvää, kuuntelen kokeneempia yrittäjiä, verkostoidun, olen sitkeä, pidän huolta itsestäsi, mm. kuuntelen mitä kroppa haluaa...liikettä vai lepoa ja elän itseni näköistä elämää.

Ninna Varjus
Ninna Varjus
Salliva
www.salliva.fi

Etkö ole vielä Laskupisteen käyttäjä? Tutustu helppoon ja edulliseen tapaan hoitaa pienyrityksen tarjoustenhallinta, laskutus ja ajopäiväkirja verkossa.

Yritys

Täysin suomalainen asiantuntijaorganisaatio Laskupiste-palvelun takana

Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
etunimi.sukunimi@laskupiste.fi

Yli 15 vuoden kokemus selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä useiden vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat osaavan kumppanin ja hyvän palvelun.

© 2019 Laskupiste Oy