Asiakastarina

Anttilan Tila – Maatila Kokemäellä


Olen Juho Anttila, maatalousyrittäjä Kokemäeltä Satakunnasta. Tein vanhempieni kanssa sukupolvenvaihdoksen kotitilallani vuonna 2012. Tätä aiemmin toimin suunnitteluinsinöörin töissä teollisuuden teräsrakenteiden parissa. Insinöörin töitä tein useamman vuoden myös sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Sittemmin olen antanut kaiken aikani vain yhdelle yritykselle. Tein muunkinlaisia töitä ennen valintaani palata kotiin ja ryhtyä jatkamaan sukupolvien ketjua. Suurimpia syitä tässä elämän valinnassa on halu asua ja olla täällä Kokemäellä.

Kolme liiketoiminta-aluetta

Tilallani harjoitetaan kolmea eri liiketoimintaa, viljelemme herneitä ja marjoja, tuotamme marjoista elintarvikkeita sekä tilamme päärakennus toimii hostellina.

Herneiden kanssa on touhuttu jo vuodesta 1979 ja marjojen kanssa 2000-luku. Elintarviketuotanto on tullut pienimuotoisena tähän sivuun 20 vuotta sitten. Siitä asti pieni pala kerrallaan elintarviketuotanto on muuttunut ammattimaiseksi ja muuttuu edelleen kohti päätyötä. Elintarviketuotanto tukee tavoitetta työllistää itsensä ympärivuotisesti maataloudella. Peltoviljelyllä tässä onnistuu nykyään enää ani harva.

Päärakennus muuttui hostelliksi vuonna 2009 sen jälkeen, kun edellinen sukupolvi oli poistunut keskuudestamme ja rakennukselle haettiin uutta tarkoitusta. Vanhat historialliset rakennukset säilyvät kaikkein parhaiten, kun niillä on selkeä käyttötarkoitus. Päärakennuksen vanhin osa on rakennettu jo 1700-luvun lopulla.

Ensipuraisu Laskupisteeseen

Minun ja Laskupisteen ensimmäinen kohtaaminen tapahtui vuonna 2018. Olin päättänyt, että vuonna 2019 vaihdan laskutusohjelman. Tai tarkemmin olin ajatellut, että tarvitsen ohjelmiston, jolla voin samalla hallita tilaus-toimitusketjua paremmin. Laskujen lähettäminen on sinänsä tärkeä osa yrityksen toimintaa, mutta työn määrää arvioitaessa kaikki, mikä tapahtuu sitä ennen, on oleellisempaa. Laskun lähetys on parhaimmillaan vain huomaamaton tekninen suoritus, jota ei tarvitse enää ajatella. Tarkoitus oli saada siis marketteihin toimitettavat tilaukset parempaan sähköiseen muotoon, parempiin raportteihin ja helpottaa laskutusta.

Tutkin puolta tusinaa suomalaista SaaS-ohjelmistoa asian tiimoilta. En sinänsä pohtinut eri ohjelmistojen ominaisuuksia tai mahdollisuuksia. Pohdin vain ja ainoastaan sitä polkua, miten tilauksesta syntyy lasku ja miten siinä olevaa dataa pitää käsitellä. Halusin siis enemmän kuin laskutusohjelman, mutta en kuitenkaan isoa toiminnanohjausjärjestelmää.

Kun saamme tilauksen, niin se syötetään tuote-kohtaisesti tarkoilla määrillä, viivakoodit sisältäen. Tilausvahvistus kulkee tuotteiden mukana kauppoihin ja myöhemmin laskut sitten verkkolaskuina asiakkaille.

Parasta Laskupisteessä?

Laskupisteen ylivertaisin ominaisuus yrityksenä on sponsoroidut ominaisuudet. Iso ja hyväkin ohjelmisto voi tuntua vajaalta, jos siitä puuttuu ominaisuus, joka olisi juuri minulle tärkeä. Laskupisteen kanssa ei ole tätä ongelmaa. Olen ostanut sponsoroituina ominaisuuksina ohjelmistoon mm. koontilaskut, yhteenvedon tarjousten sisällöistä sekä lisäkenttiä verkkolasku-dataan. Kaikki ovat olleet minulle kriittisen tärkeitä.
Sponsoroidut ominaisuudet on olleet kohtuullisen hintaisia, ja niiden toteutuksesta on pystynyt sopimaan hyvin tarkasti.

 

image
Juho Anttila
Anttilan Tila
Etkö ole vielä ottanut Laskupiste-palvelua käyttöösi? Tutustu helppoon ja edulliseen tapaan hoitaa PK-yrityksen tarjoustenhallintamyynti- ja ostolaskut sekä ajopäiväkirja verkossa.