Laskupiste

Ongelmia laskujen lähetyksessä sähköpostitse [Päivitetty]

Osa sähköpostilla lähetetyistä laskuista hajoaa vielä selvittämättömästä syystä eikä vastaanottaja pysty tällöin avaamaan liitetiedostona olevaa laskua. Selvitämme ongelmaa parhaillaan. Pahoittelut kaikille käyttäjille, joita ongelma koskee.

18.6.2015 20:45 Ongelma on paikallistettu palveluntarjoajamme sähköpostipalvelun muutokseen. Jotta sähköpostiohjelmat eivät merkitsisi Laskupisteen kautta lähetettyjä sähköposteja spammiksi, olemme määrittäneet todella tarkasti mitkä palvelimet voivat lähettää Laskupisteen nimissä sähköpostia. Palveluntarjoajaltamme on yhden sähköpostipalvelimen osoite muuttunut, jonka takia osa sähköpostintarjoajista kuten. Gmail käsittelee viestin eri tavalla ja liitetiedon lähetys hajoaa. Olemme nyt lisänneet uuden palvelimen sekä mahdollisesti myöhemmin tulevat uudet pavelimet luotetuiksi lähettäjiksi ja kunhan tiedot päivittyvät eri sähköpostitarjoajien välimuisteihin, pitäisi liitteiden lähetyksen taas toimia normaalisti.

Suosittelemme kaikille käyttäjillemme, että laitatte päälle asetuksen, joka lähettää sähköpostilaskusta aina kopion myös omaan sähköpostiosoitteeseenne. Tämän avulla pystyy näkemään samantien, jos laskun lähetyksessä on ongelmia. Asetuksen saa päälle valitsemalla "Pikalinkit" - "Asetukset" - "Lähetä kopio laskusta omaan sähköpostiosoitteeseeni sähköpostilaskun lähetyksen yhteydessä" ja tallentamalla asetukset.

Jos ongelma jatkuu, sen voi kiertää tallentamalla laskun PDF-tiedostona omalle koneelle ja lähettämällä oman sähköpostiohjelman kautta. PDF-tiedoston saa tallennettua omalle koneelle klikkaamalla laskusivulla "Tulosta" - "Lasku" ja selaimesta riippuen esim. klikkaamalla aukeavan laskun päällä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla "Tallenna nimellä..."

27.6.2015 12:15 Taustalla ollut ongelma on korjattu tänään asennetussa 3.1.0 versiossa. Niillä käyttäjillä, joilla ongelma esiintyi on sähköpostipohjan otsikko ja sisältö väärin päin. Nämä eivät enää aiheuta ongelmia laskun lähetyksessä, mutta suosittelemme vaihtamaan ne oikein päin, jotta ne näkyvät oikein laskun saajille.


Markus Kettunen / Laskupiste / 18. kesäkuuta 2015

|

Yritys

Täysin suomalainen asiantuntijaorganisaatio Laskupiste-palvelun takana

Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
etunimi.sukunimi@laskupiste.fi

Yli 15 vuoden kokemus selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä useiden vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat osaavan kumppanin ja hyvän palvelun.

© 2019 Laskupiste Oy