Laskupiste

Laskupiste™-käyttäjätutkimus 2020

93,6 % suosittelee!
Palvelua on helppo käyttää 3,4 / 4
Asiakaspalvelu toimii hyvin 3,46 / 4
Olen ollut tyytyväinen palveluun 3,46 / 4

Laskutusohjelman versio 8.2.1

Laskupiste on päivitetty uuteen 8.2.1 versioon, jossa on paljon käyttöä helpottavia toimintoja. Versiossa helpotetaan mm. osoitetietojen ja ALV-numeron lisäämistä asiakkaalle. Jos oma yritys, yhdistys tms. ei ole arvonlisäverovelvollinen, niin oletuksena käytettävää laskun tyyppiä voi jatkossa vaihtaa.

Uudet ominaisuudet

 • Kun on lisäämässä uutta yritysasiakasta, nimen yläpuolelle on lisätty ennustava tekstikenttä, jolla voi hakea yrityksiä Netbox Finlandin yrityshakemistosta. Kun yritys valitaan listasta, asetetaan tällöin lomakkeelle automaattisesti yrityksen nimi ja y-tunnus sekä mahdollinen laskutusosoite omalle välilehdelleen. Tämän lisäksi, jos yrityksellä on verkkolaskujen vastaanotto-osoite, niin tämä ja mahdollinen operaattoritunnus asetetaan lomakkeelle.
 • Jos yritysasiakkaalle on määritetty Y-tunnus, niin asiakkaan muokkaus-ikkunassa voi sen perusteella hakea asiakkaan ALV-numeron EU:n arvonlisäverorekisteristä. Jos yritystä ei löydy arvonlisäverorekisteristä, annetaan tästä tieto käyttäjälle. Sama toiminto on lisätty myös oman yrityksen laskutustietoihin.
 • Laskun lähetystiedot listaukseen lisätty tieto itse tulostetuista laskuista
  • Lähetystieto merkitään kun tulostetaan yksi lasku kerrallaan. Jos laskulistauksesta tulostaa useamman laskun kerralla yhteen PDF-tiedostoon, ei lähetystietoa tällöin merkitä näille laskuille.
  • Lähetystapana näkyy tällöin "Manuaalinen"
  • Tulostettu PDF-tiedosto tallennetaan pilvipalveluun ja se on ladattavissa samasta taulukosta Liite-sarakkeesta
  • Laskua ei tule tulostaa, jos sitä ei ole itse lähettämässä. Jos haluaa nähdä miltä lasku näyttää, niin tällöin tulee käyttää laskun esikatselua. Jos taas haluaa laskun itselleen talteen, voi sen ladata Lähetystiedot -taulukosta, kunhan sen on ensin lähettänyt asiakkaalle.

Muutokset

 • Mahdollisuus määrittää oletus laskun tyyppi asetuksissa, jolloin esim. ei alv-velvollinen yritys voi määrittää oletus laskun tyypiksi "Ei arvonlisäveroa", jolloin tätä ei tarvitse erikseen aina valita laskua luotaessa.
  • Samalla lisätty oletus laskun alaviite, jolloin esim. jos laskun oletustyypiksi valitsee "Ei arvonlisäveroa", voi alaviitteeksi lisätä verottajan vaatiman selitteen verottomasta myynnistä, jos se eroaa palvelun oletuksena olevasta: "Ei sisällä arvonlisäveroa AVL 3 §:n perusteella"
  • Pro-tasolla ko. tiedot voi määrittää myös käyttäjäkohtaisissa asetuksissa, jolloin eri käyttäjillä voi olla eri laskun tyypit oletuksena
  • Ko. asetuksia käytetään sekä laskujen, kuittien, tarjousten, toistuvien laskujen että ryhmälaskujen luonnissa. Pääset määrittämään ne palvelussa kohdasta "Omat tiedot" - "Asetukset" - "Laskut"
 • Monissa taulukoissa, mm. myyntireskontrassa, pitkät nimet lyhennettiin kännykän ollessa pystyasennossa, mutta ei jos se käännettiin vaakatasoon. Jatkossa pitkiä nimiä lyhennetään myös vaakatasossa, jotta useampia sarakkeita saadaan kerralla näkymään kännykän näytölle. Kiitokset Paulille hyvästä kehitysehdotuksesta!
 • Lisätty tarkistus, joka estää ikkunan sulkemisen vahingossa, asiakkaan, tuotteen sekä ajokirjauksen muokkaus-ikkunoihin. Sama tarkistus on ollut käytössä jo aiemmin mm. laskujen ja tarjousten muokkauksessa.
 • Uudet Eurooppa-normin mukaiset kentät on mahdollista piilottaa laskun muokkaus-ikkunasta. Jos teette ainoastaan kuluttajalaskuja tai teillä ei muuten ole tarvetta ko. kentille, voitte piilottaa osion asetuksista ottamalla ruksin pois kohdasta "Näytä Eurooppa-normin mukaiset lisäkentät".
 • Ostajan ALV-numero tulostetaan laskulle käännetyn verovelvollisuuden tilanteissa tai kun on kyse tavaroiden yhteisömyynnistä
 • Laskun oikean yläkulman kenttiä tiivistetty siten, että jatkossa ei voi jäädä tyhjiä kenttiä, esim. päivämäärän viereen. Kenttiä nostettu myös hieman ylemmäs, lähemmäs otsikkoa.
 • Jatkossa, jos tulostaa useita avoimia laskuja kerralla, näitä ei merkitä automaattisesti laskutetuiksi. Ainoastaan kun tulostaa yksittäisen avoimen laskun, merkitään se laskutetuksi.
 • Verkkolaskujen välittäjätunnuksen kenttä on muutettu valintalistaksi, koska palvelussa oli melko paljon viallia välittäjätunnuksia, jotka aiheuttivat verkkolaskujen lähetykseen hitautta. Vialliset operaattoritunnukset on poistettu tietokannasta. Suuri osa viallisista välittäjätunnuksista on korjattu muutoksen yhteydessä, mm. Basware-alkuiset -> BAWCFI22, Nordea-alkuiset -> NDEAFIHH ja Opus-alkuiset -> E204503. Asiakassivulla välittäjätunnuksen vieressä näytetään operaattorin nimi.

Bugikorjaukset

 • Jos tuotteella, ryhmälaskulla tms. oli useita satoja lokirivejä, sivun lataus hidastui huomattavasti ja joissain tapauksissa selain kaatui kokonaan. Jatkossa sivu latautuu nopeasti huolimatta lokien määrästä. Kiitokset Annelle ongelman raportoinnista!
 • Laskuluonnosten Edellinen / Seuraava napit eivät toimineet loogisesti. Jatkossa ne avaavat laskuluonnokset luontijärjestyksessä.
 • Jos verkkolaskuosoitteessa oli välilyöntejä, palvelu sanoi, ettei verkkolaskuosoitetta löydy, eikä verkkolaskun lähetys onnistunut ko. osoitteeseen. Jatkossa palvelu poistaa välilyönnit automaattisesti, jolloin myös lähetys onnistuu. Jos palvelu kertoo, että osoitetta ei löydy, niin suosittelemme tarkistamaan löytyykö sitä verkkolaskuosoitteistosta https://verkkolaskuosoite.fi/ ja jos löytyy, niin vastaako se sekä operaattoritunnus Laskupisteessä oleviin ja korjaamaan tarvittaessa. Kaikkia osoitteita ei välttämättä löydy verkkolaskuosoitteistosta ja uuden version myötä verkkolaskuja voi lähettää myös piilotettuihin osoitteisiin.
 • Baswaren välittämiä viestejä ei voitu seurata, sillä Basware lähettää standardin vastaisen seurantaviestin. Nyt lisätty logiikkaa, jonka avulla suurin osa Baswaren viesteistä saadaan käsiteltyä, mutta ratkaisu ei ole täydellinen, ennen kuin Basware korjaa oman päänsä.

Markus Kettunen / Laskupiste / 11. huhtikuuta 2020

|

Yhteystiedot

Tuki
support@laskupiste.fi
Chat
Tukisivusto
Myynti
sales@laskupiste.fi
+358 10 406 7050
Laskupiste Oy
Paperitehtaankatu 18
37100 Nokia
Y-tunnus: 2936138-7

Laskupiste Oy on vakavarainen suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää samannimistä laskutusohjelmaa. Palvelullamme on yli 8500 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kasvu jatkuu kovana. Yli 15 vuoden kokemuksemme selainkäyttöisistä tietojärjestelmistä sekä vuosien kokemus pilvipalveluista takaavat hyvän ja turvallisen palvelun käyttöösi.

Seuraa meitä somessa

Laskupiste™ © 2021 Laskupiste Oy